Hormoonspecialist

Hormonen hebben veel invloed op het metabolisme. Vrouwen vanaf een jaar of 45 krijgen vaak te maken met allerlei vage klachten, zoals gewichtstoename, slapeloosheid, een kort lontje, opvliegers, vermoeidheid, gewrichtspijn of urineverlies. Deze klachten kunnen worden veroorzaakt door hormonale onbalans.

Plan een gratis consult
Home/Aandoeningen/Hormoonspecialist

Algemeen

Gewichtstoename wordt bij mannen veroorzaakt door de penopauze. Vanaf het 40e levensjaar daalt de productie van testosteron. Lang niet zo snel als de oestrogeen- en progesterondaling bij de vrouw tijdens de overgang, maar toch kunnen mannen hier ook wat van merken.
Bij mannen in de overgang zijn de symptomen wat subtieler. Ze vallen wat minder op. De veranderingen in de hormoonspiegel gaan geleidelijker.

De hormoonspecialist brengt tijdens het consult alle klachten in kaart en stelt aan de hand daarvan een behandelplan op. Ook op deze manier kan de stofwisseling weer goed gaan functioneren, met een geleidelijke afname van uw gewicht als resultaat.

Hoe werkt het?

Een sensor wordt met een elektrode onder het rechter sleutelbeen bevestigd en verbonden met een elektrode aan de linkerzijde. De sensor registreert 24 uur de activiteiten van het Autonome Zenuwstelsel, de hartslag en de ademhaling. Na 24 uur wordt de sensor uitgelezen in een computerprogramma. Dit zet de gegevens om in een duidelijke analyse van de oorzaken van het Autonome Zenuwstelsel op de organen. Aan de hand hiervan kan worden vastgesteld waarom het Autonome Zenuwstelsel bepaalde organen niet goed activeert en hoe deze verbeterd kan worden. Hierop kan het behandelplan worden opgesteld.

Burn-out

Daarbij is het met de ANS Spectraal Analyse ook mogelijk om burn-out en burn-out klachten in beeld te brengen. Dit is een bijzondere en objectieve manier om burn-out en klachten gerelateerd aan burn-out aan te tonen. Veel bedrijfsartsen gebruiken nu nog een vragenformulier. Deze is subjectief en manipuleerbaar. De ANS Spectraal Analyse legt het Autonome Zenuwstelsel objectief vast. What you see is what you get! Voor veel mensen is dat een bevestiging omdat de klachten aantoonbaar zijn. Voor bedrijven levert dit veel voordeel op omdat mensen met Burn-out of Burn-out klachten door het meten en adviseren veel sneller weer in het werkproces terug komen.

De ANS Spectraal Analyse meet en registreert burn-out en burn-out klachten. Finesse begeleidt mensen met deze klachten niet, maar adviseert (bedrijfs)artsen, psychologen en andere professionals. Finesse Medical Center deelt de gegevens niet met werkgevers. Alle gegevens van de onderzoeken vallen onder de Wbp/AVG. Met ingang van 25 mei 2018 vervangt de Europese privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Wet bescherming persoonsgegevens. Uw gegevens zijn dus veilig!

Burn-out

Gezond en vitaal

Edit Edit with Visual Composer

Heb je een vraag? Stel ‘m direct aan onze specialist!  PLAN EEN GRATIS CONSULT
  In een gratis consult bij ons in de kliniek adviseren we u welke behandeling aansluit op uw situatie. Zo kunt u een weloverwogen besluit nemen.

   Ik ben met name beschikbaar op:
   maandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdag

   En dan in de:
   ochtendmiddageinde middag

   Adres

   Pompmolenlaan 19A

   3447 GK Woerden

   Telefoon