Het UltiMed Contour Concept:

Kijk op stofwisseling

Home>Behandelmethodes>Ultimed Contour

UltiMed Concept

UltiMed®is wereldwijd uniek door de totale aanpak van het gehele metabolisme. Dit stofwisselingsproces is de oorzaak van het ontstaan van vetopslag. Finesse Bodyline Clinic heeft de UltraShapebehandelingen uitgebreid met dit allesomvattend protocol. Hierdoor verbeteren de resultaten, vindt er geen nieuw vetopslag plaats en voelen cliënten zich beter.

UltiMed® bestaat uit 3 delen:

  1. Het vergruizen van de vetcellen met UltraShape
  2. Het afvoeren van de vrijgekomen vetten
  3. Onderzoek naar en behandeling van de oorzaken

1. Vergruizen van vetcellen

De UltraShape werkt met hetzelfde principe als de niersteenvergruizer, maar dan voor vetcellen. Vetcellen worden behandeld met ultrageluid. De specifieke golflengte en de kracht van de puls zorgt er voor dat alleen de vetcellen worden vergruisd. Andere weefsels of organen worden hierbij niet aangetast. Dit is dus geheel veilig. De behandeling duurt 2-3 uur afhankelijk van de omvang van het gebied en is geheel pijnloos. De behandelingen worden altijd uitgevoerd door een gespecialiseerde verpleegkundige.

UltraShape behandelingen bestaan uit:

  • VelaShape: huidverstrakking
  • UltraShape: vergruizen van de vetcellen
  • VelaShape: huidverstrakking
  • Vacuümmassage: activeren van het lymfesysteem
  • BodyWave: warming up van de spieren
  • Hypoxi-crosstrainer: verbranden van de vrijgekomen vetten

2. Afvoeren van de vetten

Finesse Bodyline Clinic baseert zich op de Voedselzandloper van Dr. K. Verburgh. Dit is geen dieet maar een wetenschappelijk onderbouwd principe van goede voedingsstoffen. Diëten verstoren de stofwisseling.  Bewegen blijft ook een belangrijk onderdeel, immers uw lichaam moet de vrijgekomen vetten zelf afvoeren. Hiervoor maakt Finesse Bodyline Clinic gebruik van de Hypoxi apparaten. Deze zorgen er voor dat uw vetten op een efficënte manier worden verbrand.

3. Onderzoek en behandeling oorzaken

Finesse Bodyline Clinic betrekt bij de aanpak van ongewenste hardnekkige vetrolletjes ook de oorzaken van de probleemzones. Deze totaal aanpak zorgt er voor dat naast het blijvend verwijderen van de vetopslag ook het ontstaan van nieuwe vetopslag wordt verhinderd. Oorzaken zijn vaak te vinden in het stofwisselingsproces. Denk daarbij aan hormonen, medicijngebruk, bepaalde aandoeningen, vitamine- en mineralentekorten, het functioneren van organen: maag, darmen, lever, schildklier, bijnieren etc. Maar ook het Autonome zenuwstelsel speelt bij