Cryolipolyse, Coolsculpting, Kryokontur, het verhaal achter termen en techniek.

Online is er veel informatie te vinden over de techniek waarbij vetcellen gekoeld worden om ze af te breken. De termen die hierbij voorbijkomen zijn echter zeer variërend, maar wat is nu eigenlijk het verschil? In dit artikel leggen we uit hoe de techniek werkt, en wat de diverse termen inhouden.

Plan een gratis consult
Home>Cryolipolyse, Coolsculpting, Kryokontur, het verhaal achter termen en techniek.

Het proces: Cryolipolyse

Cryolipolyse is een behandeling, waarbij de temperatuur van vetcellen wordt verlaagd. Door de constante temperatuur van ongeveer +2 graden Celsius worden de vetcellen gekristalliseerd, waarna ze uiteenvallen. Het lichaam zorgt er vervolgens voor dat de cellen op een geheel natuurlijke manier worden afgevoerd. Vanwege de koeling refereert men ook vaak naar de behandeling met de term vet bevriezen

Door deze speciale behandelmethode kan er vet worden verwijderd, zonder dat een operatie nodig is. Door de koeling van de vetcellen en de huid, werkt de behandeling tevens plaatselijk verdovend. Het is hierdoor een vrijwel pijnvrije methode om vet aan te pakken. Cryolipolyse is de laatste jaren steeds populairder geworden, waardoor er veel bedrijven proberen in te haken op het succes. Dit is de reden dat er veel verwarring is ontstaan rond begrippen die met de behandeling te maken hebben.