Lipoedeem, een hormonaal probleem!

Wat is lipoedeem?

Lipoedeem is een hypertrofie van vetcellen. Vetcellen worden abnormaal groot. Lipoedeem is een aandoening die voornamelijk ontstaat bij jonge vrouwen die (voor het eerst) ongesteld worden, of bij zwangerschappen of bij de menopauze. Kortom bij hormoonwisselingen. Daarom komt lipoedeem ook vrijwel uitsluitend bij vrouwen voor. Ongeveer 1 op de 10 vrouwen heeft (een vorm van) lipoedeem. Over de oorzaak van lipoedeem bestaat nog veel onduidelijkheid.

Lipoedeem komt met name voor op (boven)armen en (boven)benen, de zgn rijbroek. Heel kenmerkend zijn de forse bovenbenen, maar onder knie-niveau redelijk slanke onderbenen.

Het gebied is soms gevoelig bij aanraking, ziet er hobbelig uit (cellulitis) en er ontstaan vrij snel blauwe plekken. Lipoedeem komt vrijwel altijd aan beide benen of armen tegelijk voor. Onderstaande film die in 2014 gemaakt is door de Lipoedeemvrienden en infopagina maakt een hoop duidelijk. Wie meer informatie wil, kan vrijblijvend een afspraak maken bij Finesse Bodyline Clinic om te bespreken welke mogelijkheden er zijn om lipoedeem te verminderen.

Lipoedeem “Wij willen in beweging blijven”: http://youtu.be/ZdCt_j5MnYc

16, maart, 2017Jose Hirschmann

Jose Hirschmann author

No description.Please update your profile. View All Post

De voordelen

✓ Geen operatie
✓ Geen herstelperiode
✓ Geen littekens
✓ Geen narcose
✓ Ook voor mannen

Neem contact op

Waar kent u Finesse van?