Kraaienpootjes behandeling en oorzaken

Met de leeftijd komen ze uiteindelijk vanzelf opzetten: de kraaienpootjes, ook wel lachrimpeltjes genoemd. Alhoewel die benaming positief klinkt, zorgen ze bij veel mensen voor ergernis en gaan ze op zoek naar een kraaienpootjes behandeling. Ze hebben hun naam gekregen doordat de afdruk die ze vormen in de huid, lijken op kleine pootafdrukken van een kraai.

Oorzaken kraaienpootjes

Zoals bij de meeste problemen die we tegenkomen in het gezicht, heeft de huidveroudering ook hier een belangrijke invloed. Naast de veroudering van de huid zelf, is er nog een extra factor die hier invloed heeft. Door de ogen samen te knijpen als we ons concentreren, of moeite hebben om iets te lezen, leggen we extra druk op het gebied rond de ogen, waarmee we de ontwikkeling van kraaienpootjes versnellen.

Geen ouderdomsrimpels

De kraaienpootjes zijn vaak de eerste rimpels die tevoorschijn komen. Ze komen dan ook bij jonge mensen al vaak voor. In plaats van ouderdomsrimpels, gebruikt men dan ook vaak de term lachrimpels , omdat tijdens het lachen de huid rond de ogen samentrekt, en de wangen omhoog worden gebracht. Hierdoor ontstaan de kenmerkende kraaienpootjes.

Ultherapie als oplossing

Dankzij de kraaienpootjes behandeling met ultrageluid bij Ultherapie, kan er iets gedaan worden, zonder dat er een operatie nodig is. Lees meer over deze vorm van kraaienpootjes verminderen en zelfs kraaienpootjes verwijderen, op de pagina van Ultherapie.

Daarom Finesse

U ziet er goed uit, maar stoort u soms aan uw figuur of uitstraling. Daarom kiest u voor Finesse:

✓ Direct resultaat
✓ Discrete locatie
✓ Geen operatie
✓ Geen herstelperiode
✓ Geen littekens
✓ Ook voor mannen

Plan Gratis Consult

In een gratis consult bij ons in de kliniek adviseren we u welke behandeling aansluit op uw situatie. Zo kunt u een weloverwogen besluit nemen.