Buik en Flanken: buikvet verliezen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een plek waar een teveel aan vet meestal tot uiting komt, is de buik. Zelfs bij mensen die slechts licht overgewicht hebben, is dit vaak zichtbaar op de buik. De meest bekende vorm zijn de zichtbare plekken die we vaak zwembandjes noemen. Dit is vet dat direct onder de huid is opgeslagen, en rondom de buik zichtbaar is. Voor veel mensen is dit zo storend, dat buikvet verliezen prioriteit nummer  1 is.

Oorzaken van problemen met buikvet

Er zijn meerdere oorzaken van overtollig buikvet te benoemen, de volgende punten zijn veelal een oorzaak dikke buik:

Erfelijke aanleg: De lichaamsbouw die men meekrijgt bepaalt waar het vet vaak als eerste zichtbaar is. Peervormige lichaamsbouw zorgt vaak voor zichtbaarheid rond de heupen, terwijl appelvormige lichamen het vet al snel rond de buik opslaan.

Hormonen: Testosteron zorgt ervoor dat mannen vaker last hebben van een “bierbuik” dan vrouwen. Vrouwen die meer mannelijke hormonen in hun systeem hebben, zullen ook eerder overgewicht rond de buik gaan vertonen. Cortisol, ook wel het stresshormoon, is daarnaast van grote invloed op buikvetopslag. De opslag van dit hormoon vindt plaats in actief vetweefsel, en dit bevindt zich in de buikholte.

Voeding: Suiker is een van de grootste veroorzakers van buikvet. Koolhydraten bevorderen daarnaast een snelle opslag rond de buik, en verzadigde vetten, die veel in snacks voorkomen bijvoorbeeld, leiden ook tot problemen rond de buik. Te veel zout kan daarbij zorgen voor vochtophoping, en vetopslag op ongewenste plekken.

Buikvet verliezen met Ultrashape

De UltraShape maakt gebruik van ultrageluid dat helpt met buikvet verliezen, door de wand van vetcellen uiteen te doen vallen.  U kunt het vergelijken met de niersteen- vergruizer. Het ultrageluid wordt op één punt samengebracht op 1,5 cm onder de huid. De inhoud van de vetcel komt vervolgens vrij.  Via het  lymfe-en vaatstelsel komen deze stoffen in de  lever, waar ze worden verwerkt en  uitgescheiden. Buikvet verliezen kan dus zeker zonder operatie, en wij vertellen u er graag meer over![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Daarom Finesse

U ziet er goed uit, maar stoort u soms aan uw figuur of uitstraling. Daarom kiest u voor Finesse:

✓ Direct resultaat
✓ Discrete locatie
✓ Geen operatie
✓ Geen herstelperiode
✓ Geen littekens
✓ Ook voor mannen

Plan Gratis Consult

In een gratis consult bij ons in de kliniek adviseren we u welke behandeling aansluit op uw situatie. Zo kunt u een weloverwogen besluit nemen.