Mannenborsten (gynaecomastie): Oorzaak en oplossing!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Mannenborsten, gynaecomastie, of “manboobs”, zijn een veelvoorkomend probleem. Borstvorming bij mannen is vaak een onschuldig verschijnsel, maar wel eentje die voor veel mannen schaamte met zich meebrengt. Hoe ontstaat dit probleem, en nog belangrijker, hoe helpen we u ervan af?

Ontstaan van mannenborsten / borstvorming bij mannen

Gynaecomastie is de ontwikkeling van abnormaal borstweefsel bij de man, met de zogeheten manboobs, of mannenborsten tot gevolg. Alhoewel de ontwikkeling meestal onschuldig is van aard, levert het voor veel mannen een gevoel van schaamte op. Vreemd eigenlijk, want meer dan de helft van de mannen heeft in zekere mate last van dit probleem. Vaak verdwijnen de aftekeningen vanzelf weer, maar soms is de borstgroei bij mannen hardnekkiger, en is een gynaecomastie behandeling gewenst. De exacte oorzaak van de ontwikkeling van dit weefsel is onduidelijk, al zijn er een aantal factoren die samen vaak tot het probleem van mannelijke borstvorming leiden.

Oorzaken van mannenborsten

Er zijn een aantal boosdoeners voor gynaecomastie, die in combinatie met elkaar, een rol spelen bij de borstgroei bij mannen.

 • Gebrekkige voeding
  Aangezien het borstweefsel bestaat uit opgeslagen vet, is voeding een belangrijke factor bij mannenborsten. Gezond eten, zonder te veel vetten en suikers kan helpen bij het voorkomen, en verminderen van de borstvorming.
 • Te weinig beweging
  Sporten is een uitstekende manier om vet te verliezen, en dus ook om het probleem van mannenborsten tegen te gaan. Naast conditietraining kan er ook gewerkt worden aan spieropbouw in de borstpartij om deze steviger te maken.
 • Lage testosteronwaarde
  Een gebrek aan testosteron zorgt er o.a. voor dat de borsten bij de man groter worden, en soms pijnlijk aanvoelen. De testosteronspiegel van een man is te verhogen middels krachttraining, goede nachtrust, en een gezond eetpatroon.
 • Erfelijkheid of ziekte
  Helaas kunnen we niet altijd zelf iets doen aan de borstvorming of gynaecomastie. Middels de genen kan de aanleg voor de borsten worden meegegeven, en ook door ziekte kunnen ze ontstaan. In dit geval is het lastig om er zelf iets aan te doen.

Behandelen van borstvorming bij mannen

De bovenstaande oorzaken en eventuele aanpak hiervan, werken in principe niet permanent. Bij diëten, sporten en andere vormen van lijnen wordt alleen de inhoud van de vetcel verbrand. De vetcel zelf blijft als een leeg zakje achter. Als je stopt met het dieet of minder gaat sporten, dan vullen deze vetcellen zich opnieuw: het welbekende jojo effect! Bij Finesse Bodyline Clinic hebben we een permanente oplossing voor het probleem die zorgt voor een borstverkleining bij mannen, namelijk de UltraShape behandeling.

Resultaat en ervaring behandeling mannelijke borstvorming bij Life Is Beautiful

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Daarom Finesse

U ziet er goed uit, maar stoort u soms aan uw figuur of uitstraling. Daarom kiest u voor Finesse:

✓ Direct resultaat
✓ Discrete locatie
✓ Geen operatie
✓ Geen herstelperiode
✓ Geen littekens
✓ Ook voor mannen

Plan Gratis Consult

In een gratis consult bij ons in de kliniek adviseren we u welke behandeling aansluit op uw situatie. Zo kunt u een weloverwogen besluit nemen.