Bel nu:0348-409199 Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik van het jo/jo effect af?

Bij diëten en andere vormen van lijnen wordt alleen de inhoud van de vetcel verbrand.
De vetcel zelf blijft als een leeg zakje achter en zal steeds weer worden gevuld:
het jo-jo effect! Bij de behandeling met de UltraShape verdwijnt de vetcel zelf.
Hierdoor is opslag van vetten op die plaats niet meer mogelijk.

Hoe werkt UltraShape?

Bij de behandeling met de UltraShape zijn 3 zaken van groot belang:

1. Uiteenvallen van de vetcellen door de UltraShape

De UltraShape maakt gebruik van een ultrageluid om vetcellen af te breken. U kunt het vergelijken met een niersteenvergruizer. Het ultrageluid laat de wand van de vetcellen uiteenvallen. De inhoud van de vetcel, de zogenaamde triglyceriden, komen hierbij vrij.

2. Transport van de vetzuren naar de lever, bevorderd door de lymfemassage met het Hypoxipak en de BodyWave

Deze triglyceriden worden vervolgens via het lymfe- en vaatstelsel naar de lever getransporteerd. De behandelingen met het Hypoxipak en de BodyWave zorgen er voor dat deze afvoer goed op gang komt. Hierna gaat u nog wat extra sportief bewegen in het Vacunautpak Hierdoor wordt een nog fraaier resultaat bereikt!

3. Verwerken van de vetzuren door de lever

In de lever worden deze triglyceriden verwerkt en uitgescheiden.

Voor wie is UltraShape geschikt?

De UltraShape behandeling is ontworpen om mensen met een middelmatig overgewicht te behandelen en om hardnekkige probleemzones te verwijderen. Het biedt een uitstekend alternatief voor mensen die uitkijken naar een manier om overtollig vetweefsel te verwijderen zonder chirurgische ingreep.

Ook lipoedeem kan met de UltraShape methode worden behandeld. Lipoedeem is een hypertrofie van vetcellen. Vetcellen worden abnormaal groot. Lipoedeem is een aandoening die voornamelijk ontstaat bij jonge vrouwen die (voor het eerst) ongesteld worden, of bij zwangerschappen of bij de menopauze. Kortom bij hormoonwisselingen. Daarom komt lipoedeem ook vrijwel uitsluitend bij vrouwen voor. Ongeveer 1 op de 10 vrouwen heeft (een vorm van) lipoedeem. Over de oorzaak van lipoedeem bestaat nog veel onduidelijkheid.
Lipoedeem komt met name voor op (boven)armen en (boven)benen, de zgn rijbroek. Heel kenmerkend zijn de forse bovenbenen, maar onder knie-niveau redelijk slanke onderbenen.
Het gebied is soms gevoelig bij aanraking, ziet er hobbelig uit (cellulitis) en er ontstaan vrij snel blauwe plekken. Lipoedeem komt vrijwel altijd aan beide benen of armen tegelijk voor.

Herkent u deze kenmerken, dan adviseren wij u om u goed te oriënteren over lipoedeem. Wij kunnen u daarbij helpen.

Welke lichaamsregio’s zijn te behandelen?

De volgende gebieden zijn goed te behandelen:

– Buik
– Flanken (‘love handles’)
– Dijen, binnen- en buitenzijde (‘rijbroek’)
– Billen
– BH-bandjes
– Gynaecomastie (borstvorming bij mannen)

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

De computer deelt het gebied op in velden van 6×6 mm. Hoe groter het gebied, hoe meer velden van 6×6 mm deze bevat. Hierdoor varieert de duur van de behandeling van 2 tot soms wel 4 uur. Gedurende de behandeling ligt u op een comfortabele behandeltafel, terwijl de behandelaar met een transducer over het te behandelen gebied beweegt. U hoeft niet verdoofd te worden. De behandeling is nagenoeg pijnloos. De gehele behandeling wordt geleid door een innovatieve tracking technologie, die ervoor zorgt dat telkens de juiste lichaamscellen behandeld worden. Hierdoor wordt een zacht en regelmatig resultaat bereikt. Na deze behandeling volgt afsluitend een sessie op de BodyWave om de behandeling compleet te maken.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat de resultaten binnen 2 weken meetbaar zijn en dat uw figuur verbeterd kan zijn. Al na één behandeling kan uw buikomtrek met gemiddeld enkele centimeters verminderd zijn op de behandelde plaats. De eerste 2 weken na de behandeling zijn cruciaal voor het resultaat.

De hoeveelheid vetweefsel die u kwijtraakt hangt mede af van uw stofwisseling, eventuele aandoeningen, hormonale veranderingen zoals de overgang en uw eet- en leefpatroon.

Omdat wij geen invloed hierop hebben kunnen wij het resultaat niet garanderen.

Bij mogelijke stofwisselingsstoornissen kan het nodig zijn om nader onderzoek te verrichten. Deze onderzoeken kunnen bestaan uit: bloedonderzoek, consult hormoonspecialist, consult internist of maag- lever, darmspecialist (MLD) of Orthomoleculair consult.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Om het resultaat te verbeteren, dient u zich na de behandeling aan een aantal eenvoudige maar belangrijke voorschriften te houden. Meer beweging en een gezonde voeding voorkomen dat uw lever de vrije vetzuren opnieuw gaat opslaan. Drinkt u in deze periode ook geen alcoholische dranken, maar water. Uw lever zal dan de vrijgekomen vetzuren gebruiken als energiebron waardoor deze op een natuurlijke manier uit uw lichaam verdwijnen.

Daarnaast is het bijzonder belangrijk dat u na de behandeling de afvoer van vetzuren naar de lever stimuleert! Het losgemaakte vet moet afgevoerd worden naar de lever. Hierdoor zal het resultaat verbeteren. Binnen het behandelplan kunt u daarom na de behandeling 2 à 3 keer per week gebruik te maken van de Vacuümmassage, de BodyWave en de Hypoxi-crosstrainer. Hierdoor wordt het lymfedrainage-systeem geactiveerd en zal uw lichaam alle afvalstoffen naar uw lever transporteren. Hiermee krijgt u een beter resultaat!
Het gebruik van deze apparaten in de periode van 2 weken na de behandeling is geheel gratis.

Wat doen het Hypoxipak en de BodyWave?

Als aanvulling op de behandelingen met de UltraShape biedt Finesse Bodyline Clinic u enige behandelingen met het Hypoxipak binnen 14 dagen na de behandeling. Dit geeft een lymfemassage met 400 drukkamertjes. Deze vacuumbehandeling stimuleert de afvoer van vetten in het behandelde gebied. Tijdens de compressie wordt de druk op het weefsel verhoogd, wat de doorbloeding verbetert.

Tevens heeft u na de behandeling recht op enkele sessies op de BodyWave. Deze bestaan uit 2 à 3 sessies in de periode van 14 dagen aansluitend aan de behandeling. De BodyWave bestaat uit een oscillatorplaat die er voor zorgt dat de afvoer van triglyceriden op gang wordt gebracht. Hierdoor verbetert de afvoer van de triclyceriden naar de lever. Gebleken is dat hierdoor het uiteindelijke resultaat nog beter wordt. Als extraatje is dit apparaat voorzien van 50 bruiningslampen. Deze zorgen voor een gezonde frisse tint. De BodyWave kan ook zonder een UltraShape-behandeling worden gebruikt. De BodyWave is medisch goedgekeurd en voldoet aan de laatste Europese normen.

Moet ik mijn eetpatroon aanpassen?

Om het resultaat nog verder te verbeteren, dient u zich na de behandeling twee weken aan een aantal eenvoudige maar belangrijke voedingsvoorschriften te houden. In deze periode dient u uw energiebehoefte te verhogen door wat meer te bewegen dan gewoonlijk. Zo bereikt u dat uw lever de triglyceriden uit de behandelde gebieden verbrandt.

Wat mag ik wel en wat mag ik niet eten?

Finesse Bodyline Clinic adviseert een voedingspatroon dat is gebaseerd op het principe van de Voedselzandloper.

De 7 basisprincipes van de voedselzandloper:

  1. Geen of zo weinig mogelijk brood, aardappelen, pasta en rijst. Als je deze producten eet, neem dan zoveel mogelijk de volkoren variant.
  2. Havermoutpap met plantaardige melk als broodvervanger. Aardappelen, pasta en rijst vervangen door groente, peulvruchten of paddenstoelen.
  3. Geen melk of yoghurt. Deze vervangen door plantaardige melk zoals ongezoete soya-, rijst-, of amandelmelk. Kaas en eieren zijn toegestaan.
  4. Weinig rood vlees (rund, schaap, paard) en vooral vette vis (zalm, makreel, haring, ansjovis en sardines) en gevogelte (kip, kalkoen).
  5. Groenten, fruit en ongebrande, ongezouten noten zijn de basis van de voedselzandloper.
  6. Veel water, enkele koppen groene of witte thee per dag en één glas vers vruchten- of groentesap. Koffie en alcohol mogen met mate.  In totaal ongeveer 1,5 liter vocht per dag.
  7. Het innemen van ‘intelligente’ voedingssupplementen zoals jodium, magnesium, vitamine D, selenium en de B-vitamines.

De basis van onze voeding moet zoveel mogelijk bestaan uit groente, peulvruchten, fruit en noten, vette vis, of wit vlees zoals gevogelte (ongepaneerd).
Daarnaast moeten we ongezonde vetten zoals roomboter en frituurvetten vervangen door gezonde vetten zoals olijfolie, walnootolie, kokosolie en/of lijnzaadolie.

 

Zijn er risico’s?

De behandeling met de UltraShape is uitermate veilig aangezien deze gedaan wordt met ultra geluidspulsen, er wordt dus geen gebruik gemaakt van straling. Dit wordt ook bevestigd door het onderzoek van de Inspectie voor de Volksgezondheid. Het ultrageluid richt zich alleen op de vetcellen. Elke lichaamscel heeft zijn eigen frequentie. Hierdoor ontstaat geen schade aan omliggende weefsels zoals huid, bindweefsel, bloedvaten of zenuwen. Aangezien de cellen mechanisch en niet thermisch worden afgebroken is er nauwelijks kans op plaatselijke schade, zoals fibrose en retractie.

De voordelen

✓ Geen operatie
✓ Geen herstelperiode
✓ Geen littekens
✓ Geen narcose
✓ Ook voor mannen

Neem contact op