Hoe werkt vet bevriezen?

Alhoewel de techniek al een tijd bestaat, is er de laatste tijd veel te doen rond vet bevriezen als een methode om vet te verwijderen zonder operatie. Hoe werkt het precies, en wat zijn de voor- en nadelen van het bevriezen van vetcellen?

Het principe van vet bevriezen

Het bevriezen van vetcellen is al in 2009 ontdekt door wetenschappers in Boston. Die ontdekten dat vetcellen anders reageren op kou dan andere cellen eromheen, zoals spier- en zenuwcellen, en dat ze bij 4 graden Celsius al kristalliseren. Zo wordt de structuur van de cellen aangetast, waardoor ze afbreken. Dit gegeven ligt aan de basis van de succesvolle behandelingen met het bevriezen van vetcellen.

Bevriezen van vetcellen: de methode

Vet laten bevriezen vindt plaats zonder operatie of andere pijnlijke ingrepen. Een speciale behandelkop creëert een vacuüm op het te behandelen gebied. Vervolgens reguleert deze de temperatuur zeer precies, waardoor een temperatuur van 2°C bereikt zal worden. De behandeling duurt 70 minuten, waarbij de vetcellen kristalliseren en uiteenvallen. Gedurende 3 tot 4 maanden na de behandeling, zal het lichaam de vetcellen afbreken en afvoeren, waarna het resultaat goed zichtbaar is.

Is het bevriezen van vetcellen veilig?

Aangezien er geen operatie nodig is, en het apparaat zeer nauwkeurig in te stellen is, zijn er geen grote risico’s aan vet bevriezen. Het kan voorkomen dat de huidcellen in het behandelde gebied na het vet laten bevriezen voor korte duur wat gevoelloos zijn, en er kan soms wat irritatie ontstaan. Er zijn echter geen wonden of littekens, en de risico’s van narcose zijn er uiteraard ook niet.

De resultaten bij het bevriezen van vetcellen

Aangezien vetcellen via vet bevriezen worden afgebroken, is er sprake van direct gewichtsverlies. Bijkomend positief effect van de behandeling, is dat de huid er strakker en mooier van wordt. De techniek is vooral nuttig voor mensen die op bepaalde probleemgebieden een strakker resultaat willen bereiken. Denk bijvoorbeeld aan de bekende zwembandjes, de buik, en de dijen. Vet laten bevriezen? Kom langs voor een consult!

Meer vragen? Neem direct contact op!

Gratis consult inplannen?

In een gratis consult bij ons in de kliniek adviseren we u welke behandeling aansluit op uw situatie. Zo kunt u een weloverwogen besluit nemen.