Hoe werkt vet bevriezen?

Alhoewel de techniek al een tijd bestaat, is er de laatste tijd veel te doen rond vet bevriezen als een methode om vet te verwijderen zonder operatie. Hoe werkt het precies, en wat zijn de voor- en nadelen van het bevriezen van vetcellen?

Het principe van vet bevriezen

Er is al lange tijd bekend, dat vetcellen gevoelig zijn voor temperatuur. Onder de 7°C wordt de structuur van de cellen aangetast, waardoor ze schade oplopen. Dit gegeven ligt aan de basis van de succesvolle behandelingen met het bevriezen van vetcellen. Door het gebruik van speciale apparatuur, worden de vetcellen blootgesteld aan lage temperaturen, waardoor de afbraak van de cellen in gang wordt gezet.

Bevriezen van vetcellen: de methode

De behandeling vindt plaats zonder operatie of andere pijnlijke ingrepen. Een speciale behandelkop creëert een vacuüm op het te behandelen gebied. Vervolgens reguleert deze de temperatuur zeer precies, waardoor een temperatuur van 2°C bereikt zal worden. De behandeling duurt 70 minuten, waarbij de vetcellen kristalliseren en uiteenvallen. Gedurende 3 tot 4 maanden na de behandeling, zal het lichaam de vetcellen afbreken en afvoeren, waarna het resultaat zichtbaar is. Voor meer informatie over de behandeling,kunt u een kijkje nemen op de pagina cryolipolyse.

Is het bevriezen van vetcellen veilig?

Aangezien er geen operatie nodig is, en het apparaat zeer nauwkeurig in te stellen is, zijn er geen echte risico’s aan vet bevriezen. Het kan voorkomen dat de huidcellen in het behandelde gebied enigszins gevoelloos zijn, en er kunnen minimale zwellingen optreden. Er zijn echter geen wonden of littekens, en de risico’s van narcose zijn er uiteraard ook niet.

De resultaten bij het bevriezen van vetcellen

Vet bevriezen is geen wondermethode om tientallen kilo’s te verliezen. Aangezien de vetcellen worden afgebroken, is er wel degelijk gewichtsverlies. Bijkomend positief effect van de behandeling, is dat de huid er vaak strakker en mooier van wordt. De techniek is vooral zeer nuttig voor mensen die op bepaalde probleemgebieden een strakker resultaat willen bereiken. Denk bijvoorbeeld aan de bekende zwembandjes, de buik, en de dijen.